Nu ser det faktiskt ut som att vi kommer kunna hämta ut hojen imorgon! Större delen av dagen har tillbringats med ringa runt till olika ställen för att försöka få klarhet i vad som krävs för att det skall bli möjligt. De första samtalen gick till den kanadensiska agenten som hänvisade till lagerhållaren. Lagerhållaren var tvungen att ha ett intyg från den kanadensiska motsvarigheten till Tulllverket innan han kunde lämna ut motorcykeln. Tullverket uppgav att för att ställa ut ett sådant intyg så krävdes en inspektion av en annan myndighet, CFIA, för att säkerställa att inget illasinnat svenskt frö gömt sig under sadeln och hotar att övermanna hela den amerikanska kontinentens flora. Efter att ha pratat med tre personer på CFIA, fick jag till slut prata med en fjärde som uppgav att några sådana inspektioner var inget som CFIA sysslade med utan det gjorde Tullverket. Efter detta kändes det som att det kanske var bättre att besöka Tullverket än att ringa. Väl där kom det fram att inspektionen redan gjorts i Montreal, så då var det bara en fråga om ett par stämplar och en namnteckning på carneten och sedan var saken klar. Hoppas jag.

Whistler var förresten precis så trevligt som i broschyren. Byn är ganska liten och ligger vid foten av Whistler Mountain (kanske inte helt oväntat) och Blackcomb Mountain. Förutom de cirka 10 000 invånarna bor det också ungefär 600 svartbjörnar i byns närhet. Tydligen har den långa vintern tvingat dem att söka föda längre ner och det är inte helt ovanligt att få se dem stövla runt inne i byn. Vandringslederna kring Whistler är välordnade, man kan välja allt från asfalterad cykelväg till snitslade stigar. Faktum är att det är så välordnat att det ibland inte känns som om man är ute i naturen, något man påminns om när man håller på att kliva i björnbajs. Besökarna i övrigt verkar till stor del bestå av mountainbikers och skidåkare och stämningen är väldigt avslappnad. Om det är uppehåll i ”the liquid sunshine” (regn) kan man få i sig lite annat ”liquid sunshine” på någon av de många uteserveringarna. Om inget av detta skulle falla en på läppen kan man istället hoppa bungee, åka hundspann, flyga glidflygplan, paddla kanot, golfa, köra jetski, hoppa fallskärm, spela paintball, flyga helikopter, rida, fiska och mycket mer. Kort sagt kan man ha hur kul som helst. Fast nu låter det kanske som att jag är anställd av Whistlers turistbyrå.

Vi vill passa på att tacka för alla hälsningar, lyckönskningar, födelsedagsgratulationer, restips och låttips! Det är verkligen roligt att höra av er, både gamla och nya bekantskaper!